Haber Kategorisi : Araştırma
Geçmiş Zamanların Kahvehaneleri 5. Ve derler ki Güneş açtı mı yüzünü bir kez Enneplik göğü dar gelir taklacı güvercinlere Şimdi…
1. Giriş Bu çalışma, başlık olarak her ne kadar din ve dini algılayışı içeriyorsa da etnografik bir betimleme olarak kaleme…
Şimdi anlatmaya çalışacağım evde çocukluğumun bir dönemi geçti. Gözümün önüne gelen görüntüler biraz sis altında da olsa önemli çizgilerle aklımda.…
Kültür nedir? Türk Dil Kurumu sözlüğünde tanımı şöyledir: Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile…
Arap müzik dünyasının altın üçgenine komşu olan Nusayriler, maalesef güçlü bir müzik geleneğini günümüze kadar ulaştırabilmiş değiller. Oysa Şam, Beyrut…
Antakya Mutfağında Kısa Ömürlü Yemekler Bu yazmış olduğum yemekler ömürleri çok kısa olan yemeklerimiz neredeyse bir ayı geçmeyen bir…
Hatay’da Yakın Tarihin En Büyük Göçü: Hıristiyan göçleri… Göçlerin birçok nedenleri vardır: 1-Ekonomik nedenler. 2-Büyük felaketler (deprem…
“Daphne Apollo’nun olmaz, toprağın olur” O toprak Antakya-Harbiye’de. APOLLO Ve DAPHNE EFSANESİ: Baştanrı Zeus’un oğlu Güneş (Işık) Tanrısı Apollo, birgün peşinde…
Roma Köprüsünü kısaca anımsatmak isterim: 4 gözlü, taş bir yapı idi. Gündüz Sineması tarafından bakılınca bir kartalbaşı kabartma görülüyordu. Özgün…
Özetle; M.Ö. 6. Yüzyıllık zamanı (Doğu Akdeniz’in Helenistik döneminden, Arap Hakimiyeti dönemi) kapsayan, Antakya Metropolis’i, Harbiye (Daphne) evleri, Antik Samandağı Limanı v.d.…